Jdi na obsah Jdi na menu
 


Putovní pohár sv. Floriána - XV. ročník - Ludéřov

Putovní pohár sv. Floriána - XV. ročník . . . každoroční začátek sezony v Ludéřově

PUTOVNÍ POHÁR SV. FLORIÁNA XV.ROČNÍK

7.5.2011 - LUDÉŘOV

 

     Myslím, že víte, co Vás čeká za článek pod tímto titulkem. Fráze: „Po roce je tu opět Floriánek…“ je už trochu stereotyp, ale co se dá dělat. Takže…

     Po roce je tu opět Floriánek. Je 7.května 9 hodin ráno a my se postupně transportérem převážíme do Ludéřova na XV. Ročník pohárové soutěže O putovní pohár Sv. Floriána, patrona hasičů. Meteorologické prognózy hlásí 20°C, 0% obalčnosti, takže super počasí oproti loňsku. Do 11:00 byla přihlášena všechna nahlášená družstva, tak mohl začít nástup družstev a oficiální zahájení soutěže. Po tomto zahájení velitelé družstev vylosovali svým týmům pořadí a mohlo to všechno začít. Naše děvčata startovala s pořadím 4 (7 družstev celkem) a kluci s pořadím č. 13 (14 družstev celkem).
     Začneme děvčaty, štafetu běžely Simča Kopřivová, Terka Vyhnánková, Zuzka Kopecká a Renča Hubáčková. Všechno to začalo dobře, ale pak nastal problém s novými hadicemi (štafetky) a pak nebyl dobře spojen jeden zub mezi půlspojkami mezi štafetkou a rozdělovačem, takže holky skončily s výsledkem NP (neplatný pokus). Ale holkám to náladu nezkazilo a vrhly se na útok ve složení Věrka Navrátilová, Lenča Andrýsková, Simča, Renča, Zuzka, Terka a Marťa Šrotířová. Tam taky byly nějaké technické problémy, ale útok se podařilo dotáhnout do zdárného konce s časem 36,75 s. Perličkou bylo, že tento útok, byl pro děvčata jak prvním závodem v tomto roce, tak i prvním tréninkem s vodou. Za to musím holky pochválit, že to tak zvládly a na poprvé s pěkným časem.
     Kluci závodili ve složení Míša Vláčil, Ondra Šulla, Jirka Hlavinka, Lukáš Rozsypal, Luďa Přidal, Peťa Šulla a Radek Konečný. Štafetu odběhli s časem 55,72 s a útok, taky s menšími technickými problémy zvládli s časem 31,28 s.
     Hned po skončení útoků jelo spoustu lidí domů ( učení na maturity, závěrky, soukromé věci atd.), zdravé jádro opět nezklamalo a počkalo na vyhlášení výsledků. Na nástupu nám někdo nejmenovaný dělal trošku ostudu (kdo tam byl, ví). I dospělým lidem se někdy musí připomínat, že alkohol a přímé slunce není nejlepší kombinace. Takže závěrem, holky díky NP skončily na posledním 7. místě a kluci se umístili na 8. místě. Během dne jsme několikrát slyšeli větu: „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.“ A myslím, že se to stalo i heslem dne.
     Takže závěrem, vše dopadlo, tak jak dopadlo. Děkujeme holkám a klukům za prezentaci sboru, děkujeme všem, kdo je přijeli morálně podpořit a snad zase příště…

                                                                                                          -MZ-

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Messenger



Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30