Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. - 11. 9. 2005 - Hasičské  soustředění – Branná

 

     Je známo, že takový pobyt v přírodě společenství lidí stejného zaměření, je ještě více sblíží a zažijí spolu situace, které by při práci pro sbor nezažili. Proto, již na začátku léta vznikl nápad, uspořádat víkendový pobyt členů sboru někde v přírodním prostředí, tedy chcete-li - soustředění. Naštěstí nám začátek září letos přinesl nádherné babí léto, které tak našemu sboru umožnilo uspořádat tuto akci. Přes léto se totiž, díky dovoleným, jen těžko dá domluvit termín, který by vyhovoval většině. Proto se takovým nejvhodnějším termínem stal víkend 8.9. – 11.9. 2005. Již celé léto jsme zjišťovali různé možnosti ubytování v různých lokalitách. Nakonec bylo určeno místo pobytu na rekreační chatě v obci Branná.

     Samotnému odjezdu předcházela plánovací schůze sboru. Zde se naplánovalo jak bude probíhat stravování, jaký bude program a vůbec se dolaďovaly všechny detaily pobytu.

     První skupina odjela na místo ve již čtvrtek. Současně vyjela 2 auta vezoucí proviant a těžší část bagáže. Ostatní cestovali vlakem. Druhá, zbývající část sboru přijela do Branné v pátek odpoledne. Celý pobyt byl organizován nenásilnou formou. Proběhl turnaj ve stolním tenise a další sportovní aktivity jako například nohejbal či volejbal. Ne každý si při sportu však přijde na své, a tak během celého pobytu probíhaly nejrůznější soutěže a hry, některé připravené, jiné spíše spontánně vymyšlené. Nálada v areálu chaty byla přátelská a mnozí účastnící projevili i velký smysl pro recesi.      

     V sobotu se vytvořily dvě, resp. tři skupiny. Jedna skupina se vydala na pěší túru po okolí. S malým „zamudrováním“ se jim podařilo najít cestu zpět a prověřit si tak svůj orientační smysl. Druhá skupina, kterou tvořili převážně pánové si nenechala ujít závody historických motocyklů, které právě v obci probíhaly. Třetí skupina převážně děvčat zůstala na základně a připravila navracejícím se kamarádům chutný oběd. Večer se pomalu blížil a tím i závěrečný táborák, kde nechyběly další hry a soutěže. Nedělní ráno patřilo úklidu chaty a jejímu následnému předání provozovateli. Zbývalo už jen dostat se v pořádku domů. Služby Českých drah tentokráte fungovaly na 100 %, navíc obrovská náhoda pomohla tomu, že se skupina potkala s senickým průvodčím „Čuldou“, který byl zrovna ve službě. Zpáteční cesta tedy proběhla bez komplikací a zbývalo již jen zhodnotit pobyt v místní základně U Andulek. J

     Závěrem lze směle prohlásit, že víkendový pobyt na čerstvém vzduchu utužil kolektiv a celkově sboru prospěl. Věřme, že se toto soustředění stane tradicí a podaří se jej zorganizovat i příští rok.

                                                                                                       - DG -

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Messenger



Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30