Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. 12. 2004 - Výroční valná hromada

 

     Ke konci roku, jak je již obvyklé, přichází čas, kdy se hodnotí, bilancuje uplynulý rok. Nejinak je tomu i v našem sboru, a proto byla, jako ostatně každý rok touto dobou, svolána Výroční valná hromada. Všichni členové sboru se sešli dne 18.12. 2004. Samozřejmě byli pozváni i hosté v čele se starostkou obce paní Eliškou Dostálovou a starostou okresního sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska panem  Luďkem Sýkorou. Za HZS Olomouc se zúčastnil velitel směny pan Josef Vlček. 

     Celá schůze měla předem připravený program. Po přednesení výroční zprávy o činnosti sboru za rok 2004 starostou sboru Petrem Skopalem, zprávy o zásahové jednotce velitelem Jiřím Osykou a zprávě o hospodaření sboru předsedkyní revizní komise Petrou Kvapilíkovou následovala diskuze.

Rozpačitý začátek diskuze prolomila až paní starostka Dostálová. Musíme neskromně dodat, že z jejích úst plynula samá slova chvály. Dalším řečníkem v diskuzi byl starosta OSH pan Sýkora. Ve svém příspěvku poukázal na nedostatečné technické vybavení sboru a apeloval tímto i na paní starostku. Je však zřejmé, že tato skutečnost naráží na rozpočet obce. Dále pan Sýkora naznačil možnost získání techniky z právě reformované armády ČR. Uvedl jako příklad několik sborů Olomouckého kraje, kteří si takto pomohli dokonce i k novým zásahovým vozidlům. Zajímavým impulsem pana Sýkory, byla zmínka o soutěži MISS hasička a současně i jeho výzva směrovaná k našim sestrám o jejich účasti. Necháme se překvapit, jak se s touto výzvou sestry poperou. Diskuze se rozpoutala v přátelském duchu a pozvolna přešla do volné zábavy, kde nesmělo chybět tradiční pohoštění v podobě vynikajícího guláše.

     Zdálo se, že tato valná hromada bude večerem, kde se zhodnotí uplynulý rok a zavzpomíná na chvíle strávené při nejrůznější činnosti sboru a celá obec usne poklidným spánkem. To by ale nesměl „ohnivý kohout“ zakokrhat okolo 4. hodiny ranní a tím vyhlásit poplach zásahové jednotce při hašení požáru stodoly na pozemku č.p. 44 za potokem. Včasné a bezpečné uhašení požáru prověřilo připravenost výjezdové jednotky za každých okolností. Následná pomoc při odstraňování spáleniště se pomalu stává členům SDH Senice na Hané samozřejmostí.

    Přejme jim tedy, mnoho úspěchů do další činnosti a ať podobné prověřování připravenosti raději zůstane co možní nejvíce v podobě námětových cvičení.                                                                                                   - DG -

 

fotky zde

další zápis

předchozí zápis

na obsah kroniky

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Messenger



Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30