Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kácení máje 2009

Tak už padla . . . počtěte si a mrknite aj na fotky

KÁCENÍ MÁJE 2009

         Už je to tady zase. Jako každý rok dělají hasiči kácení májky v originálním stylu. Už týden před kácením se držely hlídky, abychom měli vůbec co kácet:-)). Nastal den D, májka stále stojí a my se chystáme, zpestřit Vám odpoledne a pak i večer. Naváží se zboží na sál a připravujeme se na groteskní scénku pod májkou. Nějak se nám nevydařilo počasí, až do odpoledne pršelo a byla zima. Jen chvilku před naším srazem pod májkou se na nás podívalo sluníčko a zima byla zase až večer.

 

         Vtipná scénka proběhla tentokrát v Mayovském duchu. Děj začal tak, že naše pistolnice zajaly Rybanu, když si pod májkou sbírala kytičky. Když motýlkář lord Castepool lovil v této oblasti vzácného motýla do své sbírky, zjistil že Rybana je zajatá a co nejrychleji dával zprávu Vinnetuovi. Ten přijel na své věrné klisně Ilči, na pomoc měl s sebou indiány ze svého kmene i svého pokrevního bratra Olda Shatterhanda. Rybana byla po bitvě zachráněna a skončila v náruči statečného Vinnetua. A kácelo se. Našemu Vinnetuovi přišel na pomoc starosta obce Senice na Hané Michal Tichý. Byla to dřina, co? Ale máme skáceno a můžeme se bavit.

 

         Bohužel počasí zaskočilo jak pořadatele, tak zaleklo i občany Senice na Hané. Účast na zábavě po kácení moc hojná nebyla, jelikož byla zima. Ale ti, co přišli se dobře bavili, všichni měli co pít, co jíst a věděli, jak se efektně zahřát...samozřejmě tancem. V udírně byly výborné klobásky, pít bylo taky co, k tanci a poslechu hrála skupina NIJACK a zábava byla v plném proudu.

 

         Tentokrát jsme mezi sebou měli i oslavence, "Béďu" Peťku Wagnerovou. Mělo to být pro ni překvapení a myslím, že bylo. Sbor dobrovolných hasičů Senice na Hané i kapela jí veřejně popřáli k narozeninám. A pokračovalo se v zábavě.

 

         A jestli čekáte nějakou perličku, tak se nic nedozvíte, protože jich bylo tentokrát tolik, že si je už všechny ani nevybavuji. Ale mezi námi, myslím si, že víc lidí si toho moc nevybaví, ale jen pár lidí to bude mít v důsledku velkého množství zážitků a ne něčeho jiného :-)). Takže co z toho plyne? Počasí, nepočasí, příště se přijďte podívat a pobavit všichni, ať se s Vámi o ty zážitky můžeme podělit osobně, ju?!

 

                                            

                                                             Tak příště páčko, Zbořka.

fotky zde

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Messenger



Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30